5 moduri de a te angaja în auto-îngrijire sexuală

5 moduri de a te angaja în auto-îngrijire sexuală

Îngrijirea de sine este un concept la modă în acest moment. Atât de mult încât, deși știm că ar trebui să avem grijă de noi înșine, nu știm de unde să începem. Oamenii vorbesc despre asta cu un motiv, iar înțelegerea și satisfacerea dorințelor noastre este esențială pentru a ne descoperi și perfecționa identitățile noastre dinamice și atotcuprinzătoare. Nevoile sexuale se numără printre cele mai importante și totuși mai puțin exprimate. Iată cinci strategii pentru a vă menține sănătatea sexuală:

auto-îngrijire-sexuală-1

1) Conectează-te cu corpul tău în afara contextelor cu încărcătură sexuală



Sinele tău senzual este întotdeauna o parte din tine. Da, chiar și atunci când sexul este ultimul lucru la care te gândești! Până la urmă, sexul este o experiență corporală care poate fi trăită cu prezență și intenție. La fel cum un muzician va avea grijă de instrumentul său zilnic, corpul nostru răspunde bine la reglajul fin. Iată câteva idei pentru conectarea corpului:

  • Mișcare zilnică - mersul pe jos este un loc bun pentru a începe
  • Dansul - mie personal îmi place să pun cântecul (cântecele) meu (mele) preferat(e) și să urmez impulsurile din corpul meu pentru a mă mișca în orice fel mă simt bine
  • Stretching, yoga și pilates

auto-îngrijire-sexuală-2

2) Răsfăț



Răsfățul este o modalitate excelentă de a te simți sexy. Aceasta poate include manipularea părului de pe corp într-un mod care vă face să vă simțiți bine, exfolierea corpului cu un scrub sau automasajul. Locuri excelente pentru a începe cu automasajul ar fi mâinile, picioarele și scalpul, apoi explorați de acolo!

auto-îngrijire-sexuală-3

3) Programați intimitatea sexuală



S-ar putea să te gândești: "Boo! Să programezi sexul nu este distractiv!", la care eu aș răspunde: "Ei bine, cel puțin cei care programează sexul au parte de ceva" 👀 Dacă este important pentru tine, sexul, ca majoritatea lucrurilor din viața ta, trebuie să fie prioritar. Programarea sexului poate fi văzută ca fiind lipsită de spontaneitate, dar o reîncadrare rapidă pentru a o vedea ca pe un lucru interesant în calendar poate rezolva problema! Programarea sexului poate fi cu un partener sau cu parteneri, dar puteți programa și jocul solo. Așezați aceste întâlniri în program vă oferă șansa de a vă pregăti emoțional, spiritual, fizic etc. pentru a fi într-un loc în care vă puteți angaja în activitatea programată cu ușurință și intenție.

auto-îngrijire-sexuală-4

4) Diversificați



Memoria musculară ne servește în mod pozitiv în multe feluri, dar reversul medaliei este să ne limităm la un set mic de gusturi sexuale la care aderăm cu tărie. Un aspect uriaș al autoîngrijirii sexuale este să ai o deschidere față de sexualitatea ta, ceea ce necesită o doză sănătoasă de explorare curioasă. Iată câteva idei despre cum puteți schimba:

  • Explorați-vă propriile zone erogene cu diferite tipuri de atingere, texturi și presiuni.
  • Folosește-ți cealaltă mână atunci când te masturbezi
  • Încetinește - doar pentru că a trebuit să termini frenetic auto-plăcerea când erai copil, nu înseamnă că trebuie să te angajezi în aceeași mentalitate frenetică ca adult. Gândește-te la numeroasele elemente muzicale care se îmbină pentru a forma un cântec, aceasta este amploarea posibilităților pe care le ai în fața ta. Timpul petrecut cu tine însuți ar putea fi o reclamă la o asigurare sau ar putea fi un hit de top. Dați-vă permisiunea de a vă lua timp pentru a vă crea propria capodoperă.

auto-îngrijire-sexuală-5

5) Împărtășește-ți descoperirile


Avem multe la îndemână și, din păcate, o educație sexuală completă nu este una dintre ele. Această lipsă de educație a dus la faptul că un procent mare din populația noastră se confruntă cu un anumit nivel de rușine legat de sex sau de dorințele sexuale. Brene Brown ne învață că antidotul rușinii este empatia, iar o cale rapidă spre empatie este împărtășirea (și, bineînțeles, ascultarea). În timp ce vă implicați în unele dintre sugestiile prezentate mai sus, împărtășiți-vă experiențele cu un partener, un prieten sau o persoană iubită în siguranță. Acesta ar putea fi unul dintre cele mai importante acte de autoîngrijire sexuală: urmăriți autoîngrijirea sexuală și împărtășiți-vă descoperirile.

Înapoi la blog