Cum să îți alegi cel mai bun lubrifiant pentru viața ta sexuală

Cum să îți alegi cel mai bun lubrifiant pentru viața ta sexuală

Folosirea lubrifiantului este perfect normală

Când vine vorba de sex, indiferent de ce vă place, vă puteți juca de regulă: cu cât este mai umed, cu atât mai bine. Această logică funcționează, bine ... fluid atunci când vine vorba de lubrifiere, pentru că este exact ceea ce primești.

Și dacă asociați lubrifiantul doar cu uscăciunea vaginală, este timpul să ieșiți din cutie. În schimb, gândiți-vă la mai puține fricțiuni, la o piele mai fină și la un sex mai bun - indiferent de sex, vârstă sau etapă din viață.

De fapt, potrivit unui studiu de la Universitatea din Indiana, 70% din cele 2.453 de femei chestionate au spus că lubrifiantul face sexul mai plăcut și mai distractiv. Carli Blau, LMSW și terapeut de sex și relații din New York, confirmă că „necesitatea unui lubrifiant nu înseamnă că nu te interesează partenerul tău”.

Deci, să scăpăm de ideea că lubrifierea este singurul indiciu al excitării și sa începem să ne încredem în cuvintele partenerului nostru.

Gândiți-vă la lubrifiant ca la o încurajare pentru doamnele voastre - sau o modalitate de a economisi timp pentru că trebuia să fiți pe ușă acum cinci minute. 

Ce tip ar trebui să cumperi?

Când faci cumpărături, vei dori să vă gândiți la diferitele tipuri de lubrifianți atunci când alegeți cel mai potrivit pentru dvs. Lubrifianții vin într-o varietate de baze:

  • apă
  • silicon
  • ulei
  • hibrid, combinând câteva dintre cele de mai sus

Lubrifianții hibrizi, sunt adesea o combinație atât de apă, cât și de silicon și au elemente ale ambelor. Există multe formulări diferite pentru a se potrivi perfect nevoilor dumneavoastră.

Lubrifiant pe bază de apă

Cunoscute ca lubrifiantul „versatil”, lubrifianții pe bază de apă pot fi folosiți practic în orice activitate pe care o puteți gândi, chiar și în cele care implică jucării din silicon. Lubrifianții pe bază de apă sunt, de asemenea, siguri de utilizat cu prezervativele - atât latex, cât și non-latex. Acestea pot reduce riscul ruperii prezervativului.

Pentru sexul vaginal, lubrifiantul pe bază de apă echilibrează pH-ul vaginului, reducând în același timp frecarea. Acest tip de lubrifiant este cel mai popular din trei motive: nu vă va pata asternuturile, este ușor pe piele și se spală ușor în apă.


Dar dacă ai o piele foarte sensibilă ...

Lubrifiant pe baza de silicon

... vei dori să încerci un lubrifiant pe bază de silicon, care este ca niște foi de mătase pe părțile sensibile. Deoarece siliconul este hipoalergenic, majoritatea oamenilor nu vor experimenta o reacție. Acest tip de lubrifianți durează mai mult.

Dacă esti interesat de ceva mai de lungă durată care trebuie reaplicat mai rar, este posibil să fi găsit potrivirea ta.

In urma mai multor teste ai expertilor nostri care au încercat mai multe tipuri de lubrifianți, au constatat ca pentru sexul la duș, lubrifiantul pe bază de silicon este cel mai eficient. Face experiența mult mai plăcută, deoarece apa spală de obicei orice alt tip de lubrifiant.

Singurul dezavantaj? Siliconul din lubrifiant poate deteriora suprafața jucăriilor din silicon. Atunci când se întâmplă acest lucru, jucăriile tale devin mai puțin igienice, deoarece creează abraziuni în silicon, unde bacteriile pot crește.

„Dacă împărtășești jucării sexuale, sau le folosești cu mai mulți parteneri, asigură-te că folosești lubrifiant pe bază de apă atunci când te joci cu jucării pentru a-ți asigura sanatatea.” Din fericire, lubrifianții pe bază de silicon sunt siguri de utilizat cu prezervative.

Lubrifiant pe bază de ulei

Dacă esti genul care pur și simplu nu iti place deloc sa te deranjezi să reaplici lubrifiant odată ce începeți - te intelegem - acest lubrifiant este cadoul care se menține, merge și merge.

Sfat profesional? Lubrifianții pe bază de ulei pot dubla timpul de preludiu, cu un masaj sexy și distractiv. Dar dezavantajul vine dacă folosiți un prezervativ din latex. Acest tip de lubrifiant crește șansele unui prezervativ rupt, învingând scopul prezervativului - și timpul tau de distractie.

Lubrifianții pe bază de ulei sunt, de asemenea, asociați cu rate mai mari de infecții, cum ar fi vaginoza bacteriană. Și lenjeria ta scumpa poate fi un alt motiv pentru a sta departe de lubrifianții pe bază de ulei. Uleiul tinde să păteze cearșafurile și îmbrăcămintea și poate fi, de asemenea, dificil de curățat.

Lubrifiant natural

Te îngrijorează exact ce ingrediente pui acolo? Lubrifianții naturali au apărut în ultimii doi ani, deși există o dezbatere despre ceea ce înseamnă cu adevărat „lubrifiant natural”.

Practic, căutați produse care au atât ingrediente naturale, cât și un număr mic de ingrediente pe lista lor. 

Uleiul de cocos este, de asemenea, o alegere populară, deși are dezavantaje. Vă poate pata cearșafurile și crește incidența ruperii prezervativului, deoarece uleiurile descompun eficacitatea latexului.

De asemenea, vei dori să fiți atenți la contaminarea încrucișată dacă nu vă curățați mâinile în timp ce le scufundați într-un borcan cu ulei de nucă de cocos care este, de asemenea, utilizat pentru gătit. Când utilizati ceva natural pentru preludiu, asigurați-vă că este folosit doar pentru sex și nimic altceva.

Cum să lubrifiați în mod corect

Glumim, nu există o modalitate „corectă” de a folosi lubrifiantul. Ai nevoie să te masturbezi? De dispoziție, dar corpul tău nu primește încă mesajul pentru a începe lubrifierea? Mergeți mai departe și răspândiți-vă ... liberal.

Deci, aplicați cât doriți, acolo unde aveți nevoie - fie că este vagin, penis sau anus.

După ce ai aflat care este lubrifiantul cel mai potrivit pentru tine, iti recomandăm să îl încălzesti puțin în mâini. Acest lucru nu este necesar, dar lubrifiantul poate fi puțin rece în regiunile tale inferioare dacă omiți acest pas. Dacă folosesti prezervativul, nu uita să aplici un lubrifiant fără ulei pe exterior!

Indiferent dacă utilizezi prezervative, diafragme sau diguri dentare, lubrifiantul poate ajuta la reducerea fricțiunii și poate face sexul mai plăcut pentru tine și partenerul tau.

Evitați cu orice preț

Când faceți cumpărături cu lubrifianți, veți găsi tot felul de opțiuni acolo - aromate, naturale, încălzitoare, furnicături. Acesti lubrifianți pot fi distractivi, dar aveți grijă să vă uitați la ingrediente și să testați valoarea pH-ului produselor fără prescripție medicală cu benzi de turnesol (ca în clasa de știință).

Un vagin sănătos ar trebui să mențină nivelul pH-ului de la 3,5 la 4,5, astfel încât lubrifiantul pe care îl utilizați ar trebui să fie, de asemenea, aproximativ la același nivel.

Acordați întotdeauna atenție ingredientelor enumerate. De fapt, există câteva nume pe care poate doriți să le evitați, deoarece acestea pot provoca iritații sau inflamații:

  • glicerină
  • nonoxinol-9
  • petrol
  • propilen glicol
  • gluconat de clorhexidină

Iti sugeram, de asemenea, găsirea unuia care să nu conțină parabeni, glicerină și petrol pentru a minimiza riscul de infecții. Dacă folosesti prezervative și jucării, găseste un lubrifiant care să respecte latexul, cauciucul și plasticul.

Și indiferent de motivele pentru care folosiți lubrifiantul, nu uitați - este un mod simplu și distractiv de a vă duce viața sexuală la nivelul următor. Deci, mergeți mai departe și lubrifiați-vă!

Înapoi la blog