Tipuri de prezervative și sfaturi pentru cea mai bună utilizare

Tipuri de prezervative și sfaturi pentru cea mai bună utilizare

Prezervativele primesc o reputatie rea. Majoritatea sunt alcătuite din concepții greșite, motiv pentru care suntem aici pentru a le clarifica. Realitatea este că prezervativele sunt un instrument neprețuit pentru un sex mai sigur. Ele sunt în prezent singura metodă de barieră pentru prevenirea eficientă a transmiterii infecțiilor cu transmitere sexuală (ITS). Poate vă gândiți „dar nu am ITS!” dar, în realitate, puteți avea ITS asimptomatice, dar totuși transmisibile. Singura modalitate de a vă asigura că nu aveți ITS este să vă testați în mod regulat. Prezervativele ajută la prevenirea transmiterii ITS. Trebuie remarcat, nu există rușine în jurul ITS; sunt naturale și se întâmplă. Acestea fiind spuse, majoritatea oamenilor ar prefera să le evite!

Tipuri de prezervative

Când vă gândiți la prezervativ, probabil că vă gândiți la o teacă de latex care se rostogolește peste orice obiect falic, fie că este penisul sau altfel. În cadrul acestei categorii de prezervative externe, există o varietate de opțiuni care diferă în ceea ce privește efectele și materialul. Există, de asemenea, prezervative interne. Iată câteva dintre cele mai frecvente tipuri de prezervative.

 • Extern


Acesta este prezervativul pe care îl cunoașteți și (poate?) Pe care îl iubiți. Sunt disponibile pe scară largă, la prețuri accesibile și 98% eficiente atunci când sunt utilizate corect.

 • Intern


Prezervativele interne, mult mai puțin populare decât fratele lor inversat, sunt în esență o pungă introdusă în vagin sau anus. Funcționează ca și alte prezervative, cu excepția faptului că este purtat în interior.

 • Acoperit cu spermicid


Există prezervative tradiționale care sunt vândute cu o substanță chimică care distruge sperma. Este discutabil dacă suma este suficient de semnificativă pentru a face diferența. Cel mai bun pariu, dacă sunteți interesat de spermicid, ar fi să utilizați un produs spermicid separat împreună cu prezervative.

 • Poliuretan


Prezervativele din poliuretan sunt o opțiune pentru oricine are alergie la latex. Cel mai mare dezavantaj este că acestea sunt puțin mai predispuse la rupere, ceea ce nu este o calitate excelentă pentru prezervativ. Aceasta înseamnă că este chiar mai important decât de obicei să aveți la bord o metodă contraceptivă suplimentară cu aceste tipuri de prezervative. Un avantaj al acestor prezervative este că poliuretanul tinde să fie mai subțire decât latexul și poate oferi o senzație preferabilă persoanei care le poartă.

 • Aromatizat


Prezervativele aromate sunt exact cum sună: prezervative obișnuite care au arome. Acestea sunt cele mai bune pentru sexul oral, spre deosebire de actul sexual vaginal sau anal. Deoparte, da, ar trebui să folosiți prezervative chiar și pentru sex oral. Aroma are potențialul de a spori experiența pentru cel care face sex oral, dar nu ar trebui folosite în interiorul orificiului corpului (de exemplu, vagin sau anus), deoarece ingredientele care creează aroma pot provoca iritații dacă sunt utilizate intern.

 • Texturat


Prezervativele texturate sunt, de asemenea, exact cum sună: prezervative obișnuite, dar cu textură. În timp ce textura nu oferă niciun beneficiu protector, poate oferi o plăcere suplimentară beneficiarului actului sexual. Poate fi amuzant să experimentezi diferite texturi și să evaluezi modul în care acestea afectează experiența sexuală.

 

Sfaturi


 • Asigurați-vă întotdeauna că prezervativul dvs. se potrivește perfect, dar nu atât de strâns încât s-ar putea rupe. Mărimea este un factor imens în eficacitatea prezervativului.
 • Nu refolosiți prezervativele.
 • Prezervativele expiră! Verificați periodic data de expirare a acestora pentru a vă asigura că a dvs. este încă bună; dacă nu, este mult mai probabil să se rupă.
 • Dacă prezervativul nu este deja lubrifiat, aplicați lubrifiant pe corp înainte de introducere pentru a scădea frecarea (frecarea mare duce la ruperea).
 • Nu păstrați prezervativul în portofel. Căldura și fricțiunea sunt o rețetă pentru spargere.
 • Găsiți un prezervativ care vă place sau, cel puțin, nu vă deranjează. În acest fel, veți fi mult mai probabil să le folosiți.
 • Nu utilizați prezervative cu lubrifiant pe bază de ulei sau orice alt produs pe bază de ulei, cum ar fi ulei pentru bebeluși sau vaselină. Acestea vor face ca prezervativul să se deterioreze.
 • Nu purtați mai mult de un prezervativ. În cel mai bun caz, nu este necesar și în cel mai rău caz poate duce la ruperea.
 • Pentru sesiuni de maraton sau întâlniri sexuale mai lungi, schimbați prezervativele la fiecare 30 de minute pentru a preveni ruperea.

Acum, că sunteți la curent cu cele mai bune practici ale prezervativului, vă puteți distra în timp ce practicați sex mai sigur cu liniște sufletească.
Înapoi la blog